fredag 18 september 2009

grasshopper

En sammanfattning av veckan, antar jag förväntas..

I måndags hade vi Muminlektion med Tarja och hade vi inte behövt prata engelska, så hade jag tyckt intressanta och högljudda saker. Kanske tur att jag inte är snabb nog, i tanken, på engelska. Vi skulle i grupper tolka o pilla på/i Tove Janssons barnbilderbok "Den farliga resan" från 1977. Jag älskar att det inte är tillrättalagt och färdigt och tror att den förstårs av barn hur bra som helst, men inte nödvändigtvis på ett av vuxna, samhället o heteronormens exakta vis. Det va folk i klassen som ansåg att det inte var en barnbok för att den va "för svår", och liknande degraderande argument, för barn. Bullcrap!, säger jag...borde ha sagt det högre bara, för det är ju engelska.

Ja, sen var det eget arbete i tre dagar. Tänkte lägga all energi på Beas bildanalys, men har inte ens lyckats välja ETT verk. Har fått reducerat antalet till två i alla fall och väger mellan nåt av Tiffany Bozic eller Nan Goldins "Ulrika" från 1998.

Jag tror det lutar åt Nan Goldin...gillar det vackra/speciella/konstnärliga i verkligheten/vardagen. Allt och alla är konstnärer och konst. Oh yeah!"Ulrika" 1998
av Nan Goldin

"Arch mother" 2003
av Tiffany Bozic
...over and out
sInga kommentarer:

Skicka en kommentar