onsdag 28 april 2010

Flanellograf...

...är inte så lättköpt. Det är det det heter, det där som fanns när jag va liten. En filtduk som attraherade små tygbitar i olika sagoformer...och som man kunde sätta fast, utan ansträngning..o ta bort lika lätt, på filtduken. Men ingen butik säljer det och på nätet...ja, jag vill klämma på det innan jag köper nåt. Men jag spånar vidare. Köpte ett kardsborreband idag, som jag ska testa på lite olika material. Funderar på lite olika grejer, men måste hitta rätt material först. Och det finns fan inga riktiga tygaffärer längre, bara massa mjäkställen, med mjäktyger och mjäkpersoner i. Vet någon nåt tygaffärstips, så give it, please!
Planen är fortfarande rätt dimmig, men halvklart till molnigt...
Tänker som de där träfigurerna som fanns på tivolis o cirkusar förr, roliga gubbar o damer utan ansikte. Där man stoppade dit sitt eget huvud och tog ett kort. Sen tänker jag klippdocka, sprattelgubbe och så klart flanellograf.
Och allt med på- och avtagbara kön, kroppsdelar, kroppsbehåring...kanske mer grejer...som kläder, men nja, jag vet inte riktigt.
Hoppas att ni såg Fittcrew på 2:an i förrgår. En dokumentär från Götet, med tänkande personer som utmanar samhällets mall på familj och kön och allt möjligt. Se den!

hare fint
s

torsdag 22 april 2010

......jo, jag funderar på att göra en tavla..typ..eller nja, så där som man hade på dagis...i filt. På olika personer, med tomma kroppar. Så får man sätta dit det man tycker. Har bara idén än, inga pengar till filt. Har lite olika tankar på om det ska va nischade personer, eller..ja, jag vet inte. Det här med ett tredje kön frestar lite, men även hela rollpaketet med stil, klass, etc.

Va på HBTfestivalen förra, eller förrförra, året och såg ett perfomance. En...hm..snubba/killa/brude berättade om sitt liv genom dans och sång. Kommer inte på namnet, har letat länge. Det var i alla fall rörande. Tänk att inte vara nåt av det man kan välja på. Att till och med gå och testa de olika givna alternativen och ändå inte passa in. Den här personen hade snopp och tuttar, klädde sig något tjejigare, men va inte bög, men gillade killar. Det är ju nog så knepigt att bara vara en av de givna alternativen.

En polare och jag funderade lite ihop härom dagen och - tänk om det är evolutionen!
Tänk om det är vår utveckling som nu börjar skapa ett tredje kön!?


What if, änna!?
Det vore coolt.
hare fint


onsdag 21 april 2010

onsdag

...jag skulle gå till skolan imorse, men inget fungerade och det blev inte så.
Jag läser min bok och funderar vidare.
Lögner är jäkligt känsligt.
Letade upp några avsnitt med Derren Brown.

Spännande, men fan - vill vi inte bli lurade då!?
Alltså lurade till att tro på nåt..magi, horoskop, skönhet, lycka, smärta...allt är ju egentligen känslor - kroppsliga verktyg som ska hjälpa oss överleva. Och nu när vi inte behöver dem till överlevnadsverktyg i det vilda längre, så gör vi annat med dem. Fyller dem med fantasier...för att inte känna oss tomma.
Äh, alltså det är för lätt att leva, inga björnar jagar oss, ingen kyla, ingen svält...men verktygen för att fixa sånt finns kvar.
Tror det är därför vi ljuger.
Och låter oss bli lurade.
För att känsloverktygen skriker efter syfte och mening.
Bara en tanke...bland många.

En annan fundering kring lögner är hur mycket vi ljuger utan att tänka på det. Tänker främst på hur man klär på sig sina roller VARJE dag. Hur man rakar sig under armarna eller sminkar sig utan att ens reflektera över det. Det blir direkt ett statement om en brud kommer med tofsar i armhålorna. Direkt är det en politisk aktion och definitivt en medveten handling. Eller har kvar sin mustasch, om hon har nån. Alltså man döljer lukt och ursprung (då tänker jag på ursprunget från naturen och det vilda - vårt verkliga ursprung) och blir nån...mall. Och vill man inte kriga, så gäller det att hålla sig till sin mall. Tjejmall, killmall, olika-generations-mall, blabla-mall...

Hur snygg va inte Madonna här liksom..änna!?
Måste få tag på sånt där filtigt material som man hade på dagis när jag va liten...som man kunde sätta fast grejer på..typ kadborrestajlisch.
Nån som har nån koll på sånt?
over&out
sanna (aka Rude Veritas..mitt rollerderbynamn)

lördag 17 april 2010

Angående konsekvenser o sånt..

Jag testar nu att blogga från nya telefonen, det är lite pilligt.jag snöade in på lögner av olika slag och har hittat en bok..."Pinocchio Effekten". Den handlar om hur vi funkar. Så här står det b.la bak på boken:
" Pinocchioeffekt Effekt inom mänskligt beteende namngiven efter Carlo Collodis marionettdocka Pinocchio. Effekten får dig att reagera på ett förutsägbart sätt i relationer och situationer, som en marionett styrd av osynliga trådar. En mänsklig svaghet. Förståelsen för effekten ger möjlighet att förutse människors beteenden och dra fördelar av det."
Ska testa medveten manipulation o kolla om vi är så lätta...

fredag 16 april 2010

mer mereteassajmänt


..i solen idag med klassisar och vattenglitter.
..på vägen hem inatt från Adas...varm och trygg gata, men öppning för spänning och skräck, om man vill.

mereteassajmänt


Lite som min otid, fast itid...
Hepp, där är man...mitt i gatustensmosaiken. Den som upplevt hemliga och stora upplevelser, precis som jag...och du.

torsdag 15 april 2010

testa nåt nytt


Jaha, nu har jag försökt testa det nya i tusen timmar och får inte riktigt till det.
Jag skaffade mig en Iphone idag. Det är det nya.
Det första nya va att ta tag i mina höga mobilräkningar.
Men det gamla med det är att jag älskar att köpa onödiga saker och bli lurad.
Fast det blev faktiskt sjukt bra i slutändan, förutom att jag inte lärt mig mobilen än.
För nu har jag fått en apfrän NY mobil och samtidigt sänkt mina kostnader med typ en 500 spänn.
Gött!
Och nu ska jag iväg på ännu en ny testning...för SVT ska filma oss när vi rullar idag (Gothenburg Rollergirls..) och då är ju det oxå en ny grej! Right!?

onsdag 14 april 2010

tisdag 13 april 2010

måndag 12 april 2010


en gödselstack kan man vila på, fika på och sola på. och vildkatterna sover där på vintern, det är ju varmt inifrån.
de paraplyer som inte är lampskärmar kan vara behållare för sånt som annars ligger på golvet

..man kan även brottas med hästar..eller ha dragkamp
penselgrejen kan oxå användas till underlag för saker..på köksbordet...och/eller som duk. förresten ÄR nog min penselgrej egentligen en duk..eller en sån där dukaktig sak, fast jag behövde den som penselgrej och lampskärm.åsaassajmänt

en häst kan man inte bara rida på, utan även tungkyssas med...ett penselgrejs kan bli...
....en lampskärm.


ett paraply/en parasoll kan oxå bli en lampskärm.


och en liten toa kan bli ett galleri!

fredag 9 april 2010

hatt-assajmänt


En ankgrodvårhatt...
...kan även bäras under dramatiska omständigheter.

torsdag 8 april 2010

onsdag 7 april 2010

fegbryt mot lagen
ladda ner lite kultur...
...och skriva visdomsord där allmänheten bajsar.

tisdag 6 april 2010

karma-assajmäntet


Jag ringde folk jag tänkt att ringa, som aldrig blivit av.


Lät en stor spindel bo kvar hos mig.
Gav fåglarna mat.


Och lockade J's långa hår ordentligt.

Sannas RIKTIGA assajmänt

Ok, here we go...

Påverka din karma medvetet under dagen och dokumentera detta med valfri teknik på bloggen innan kl.21:00 ikväll.
Sannas tränings-assajmänt

Har tänkt hela påsken...ibland även med olika sorters och nivåer av berusningsmedel som förstärkning, inspiration och fördumning. Kom fram till att jag börjar med en frivilliggrej bara...lite som uppvärmning för de som vill.

Blunda, slappna av och lev er in i följande berättelse...det första som dyker upp i tanken är det du ska komma ihåg. (ok, titta nu då, så ni kan läsa..)

Du vaknar, utvilad och glad, i ett sovrum där du känner dig trygg och hemma. Solen skiner in på dig genom fönstret och du bestämmer dig för att gå ut.
Du går genom rummen och öppnar ytterdörren.
Där är det ett djur - vilket?
Du väntar tills djuret försvunnit och fortsätter gå längst en grusväg som leder till en äng. Du vandrar genom ängen mot skogsbrynet och in i skogen. Skogen tätnar och blir snart så tät att ljuset nästan inte kommer igenom grenar och lövverk. Det är varmt och svettigt och du får krypa och tränga dig igenom för att inte bli fast.
Plötsligt finns ett djur helt nära, framför dig - vilket?

Jag säger senare, kanske imorrn eller när ni vill, vad det betyder...men kom ihåg hur bilderna i era tankar sett ut, känslan och framförallt djuren.


Ok, sov gott

ses imorrn kl.0900 onblog

s